Leeftijdscanner start op met rode led

Je bent hier:

Als een Desktop leeftijdscanner voorzien wordt van voeding dan zal er eerst, tijdens het opstarten, een initialisatie proces worden gevolgd.

In dit proces worden alle interne functionaliteiten van de leeftijdscanner doorlopen en getest.

Als tijdens dit proces de Rode Led na vijf maal knipperen aan blijft dan betekent dit dat de RTC (Real Time Clock) niet gesynchroniseerd kan worden. Ook werkt de leeftijdscanner verder niet.

Als de RTC niet gesynchroniseerd kan worden zijn de gegevens van de RTC, zoals datum, tijd en leeftijdsgrens, niet meer aanwezig of is er een probleem met de interne back-up batterij.

Afhankelijk van het type leeftijdscanner kan ook
de rode led aan zijn, i.p.v. de oranje en rode led.

Softwarematige reset RTC

Heeft u een tweede generatie leeftijdscanner (vanaf 16 Juni 2015), waaronder de AVD-520, AVD-525, AVD-530 en AVD-540, dan is het mogelijk om de RTC te resetten.

Hiervoor heeft u onze Age Toolbox software benodigd.

Neem contact op voor deze Age Toolbox software.

Eerste generatie leeftijdscanner

Heeft u een oudere eerste generatie leeftijdscanner zijnde een AVD-520 (voor 16 juni 2015), AVD-450, AVD-550 of PAS-50, dan is het afhankelijk van de hardware en software revisie van deze leeftijdscanner of een reset van de RTC mogelijk is.

Wij adviseren dan ook om eerst te kijken of de leeftijdscanner een vervangbare of een gesoldeerde batterij heeft. (zie ook vervangen back-up batterij)

Bezit u een ID-Swiper (witte uitvoering) dan kunnen we u wellicht helpen, afhankelijk van de hardware versie.