De IDA-200 leeftijdscanner voor de Zwitserse markt

Op verzoek van verschillende Zwitserse organisaties hebben wij de nieuwe IDA-200 leeftijdscanner ontwikkeld.

De nieuwe IDA-200 Swiss stand-alone leeftijdscanner is de opvolger van de succesvolle AVD-525 welke de afgelopen jaren door tal van organisaties in Zwitserland werd ingezet voor leeftijdscontrole doeleinden bij tankstations, evenementen, festivals en horeca.

Wetgeving

Over het algemeen hanteert men in Zwitserland twee leeftijdsgrenzen, 16 en 18, voor leeftijdsgebonden producten waaronder alcohol en tabak.

De laatste tijd gaan steeds meer Kanton’s over tot een enkele leeftijdsgrens van 18 jaar. En zijn steeds meer organisaties in Zwitserland bezig met de “Jugendschutz”.

De nieuwe IDA-200 ondersteund zowel een enkele als een dubbele leeftijdsgrens en wordt geleverd met configuratie software om deze in te stellen.

Alleen ondersteuning voor MRZ

De nieuwe IDA-200 ondersteunt alle identiteitsbewijzen die voorzien zijn van een MRZ (Machine Readable Zone) en welke voldoen aan de internationale ICAO-9303 standaard.

Daarnaast ondersteund de IDA-200 ook de Zwitserse rijbewijzen welke voorzien zijn van een zogenaamde “Near ICAO” MRZ.

Meer informatie

De nieuwe IDA-200 kan eventueel ook in Nederland gebruikt worden voor leeftijdscontrole aan de hand van ID Kaarten, paspoorten en verblijfsvergunningen. Echter is de IDA-200 niet geschikt voor de Nederlandse rijbewijzen.

Neem voor meer informatie over de IDA-200 contact met ons op.

Wij werken met een innovatief totaalconcept en leveren maatwerk oplossingen aan overheden en ondernemingen, die wettelijk verplicht zijn om de leeftijd van personen, tot 25 jaar, te controleren en vast te stellen.

Documentcontrole
Leeftijdscontrole
Registratie
Verificatie
Informatie

LEEFTIJDSCANNER.NL

+31 (0) 341 750 666
info @ leeftijdscanner.nl