Sinds 2010 leveren wij leeftijdscanners en software voor leeftijdscontrole aan de hand van identiteitsbewijzen, zoals paspoorten, visa’s, ID-Kaarten en rijbewijzen.

Gedurende de afgelopen jaren zijn er duizenden leeftijdscanners op de markt gebracht, al dan niet direct, via branche organisaties, andere verkoopkanalen of onze divisie IDReaders (tot april 2017).

Stand-Alone van 2011 tot 2013

Op verzoek van verschillende branches werd de zogenaamde eerste stand-alone leeftijdscanner (AVS-2010) door ons ontwikkeld.

Gedurende 2012 werden deze leeftijdscanners, gebaseerd op de Swipe Techniek, getest en ingezet op tal van locaties waaronder supermarkten zoals AH, Jan Linders, C1000, COOP, Deen, Plus, Deka etc.

Dit mede ingegeven door de toen al ingang gezette wijzigingen van de Drank- en Horeca wet.

Stand-Alone van 2013 tot 2021

Mede door de nieuwe Drank- en Horeca wet en het verhogen van de minimum leeftijd voor kopen van alcohol werden naast ID Kaarten en Paspoorten ook de Nederlandse rijbewijzen van belang voor het vast stellen van de leeftijd van de aspirant koper.

Hiervoor werd overgestapt naar de Half-Page Techniek om deze ID-Bewijzen te kunnen lezen.

  • Begin 2013 zijn de eerste generatie Stand-Alone half-page leeftijdscanners ontwikkeld waaronder de AVD-450, AVD-550, PAS-50 en AVD-520 in een zwarte behuizing.
  • Opgevolgd in augustus 2015 door de tweede generatie waaronder de AVD-520, AVD-525, AVD-530 en AVD-540 in een witte behuizing.

Productie Stand-Alone Leeftijdscanners gestopt per 1 november 2021

Mede door de ontwikkeling van de nieuwe IDB-1xx Half-Page ID-Readers en het toenemende gebruik van de Check4ID App voor leeftijdscontrole, heeft ScanID en haar partner Elyctis besloten om per 1 november 2021 te stoppen met de productie van de Stand-Alone Half-Page Leeftijdscanners.

 

Garantie en support

Heeft u een Stand-Alone leeftijdscanner en ondervind u hiermee problemen, of wilt u meer weten wat de mogelijkheden zijn, als ontwikkelaar zijn wij u van dienst, ook al is de standaard garantie termijn verlopen.

Wij proberen u zoveel als mogelijk van dienst te zijn en u vind dan ook hier de meest voorkomende problemen, waaronder Rode LED bij opstarten of het willen wijziging van de instellingen.

Ook stellen wij de AgeToolbox software beschikbaar, zodat deze problemen zoveel als mogelijk opgelost kunnen worden.

Wij werken met een innovatief totaalconcept en leveren maatwerk oplossingen aan overheden en ondernemingen, die wettelijk verplicht zijn om de leeftijd van personen, tot 25 jaar, te controleren en vast te stellen.

Documentcontrole
Leeftijdscontrole
Registratie
Verificatie
Informatie

LEEFTIJDSCANNER.NL

+31 (0) 341 750 666
info @ leeftijdscanner.nl