Met meer dan 11 miljoen exemplaren in Nederland is het rijbewijs, ook in bezit van 16 en 17 jarigen, het meest getoonde document om zich te legitimeren.

Drie Modellen

Momenteel kennen wij in Nederland drie verschillende rijbewijzen op creditcard formaat welke allemaal geldig zijn.

Wij onderscheiden hierin:

  • Het oudere rijbewijs model 2013
  • de moderne rijbewijzen, model 2014 en model 2018.

Digitaal Uitlezen

De oudere modellen 2006 en 2013 zijn niet echt ontwikkeld voor digitaal uitlezen, behalve de barcode welke het rijbewijsnummer weergeeft.

De nieuwere modellen 2014 en 2018 zijn wel ontwikkelt voor digitaal uitlezen en zijn voorzien van een MRZ en NFC chip.

Echter de oudere stand-alone leeftijdscanners lezen alleen de geboortedatum.

Ons advies

Mede door de afhankelijkheid van de print kwaliteit van de geboortedatum op de rijbewijzen en het feit dat binnenkort ook Model 2013 niet meer geldig is adviseren wij over te stappen op een nieuwe leeftijdscontrole oplossing welke de geboortedatum uit de NFC Chip leest.

 

Heeft u een eerste generatie leeftijdscanner dan kan het zijn dat de nieuwere rijbewijzen, model 2014 en model 2018, niet of niet altijd uitgelezen kunnen worden.

Helaas is het ook niet mogelijk om de leeftijdscanner te upgraden.

 

Heeft u een tweede generatie leeftijdscanner dan kan deze in principe alle vier de rijbewijs modellen uitlezen.

Waarbij nogmaals opgemerkt dat de print kwaliteit en plaatsing van de geboortedatum op het rijbewijs van essentieel belang is.

Mocht u een tweede generatie leeftijdscanner hebben welke pertinent geen rijbewijzen of een bepaald model rijbewijs niet kan uitlezen, ondanks dat u het rijbewijs correct aanbied, dan kunt u contact met ons opnemen.

Wij werken met een innovatief totaalconcept en leveren maatwerk oplossingen aan overheden en ondernemingen, die wettelijk verplicht zijn om de leeftijd van personen, tot 25 jaar, te controleren en vast te stellen.

Documentcontrole
Leeftijdscontrole
Registratie
Verificatie
Informatie

LEEFTIJDSCANNER.NL

+31 (0) 341 750 666
info @ leeftijdscanner.nl