Nieuwe Nederlandse ID-Kaart met inlogfunctie

Vanaf maandag 4 januari 2021 wordt de nieuwe Nederlandse identiteitskaart uitgegeven met een inlogfunctie.

Dit betekent dat burgers straks kunnen inloggen met hun identiteitskaart via onder andere de DigiD app.

Bescherming

Om deze gegevens goed te beschermen willen organisaties nog meer zekerheid dat de gegevens met de juiste persoon worden gedeeld.

Inloggen met een identiteitskaart met behulp van de DigiD app geeft die extra zekerheid en zorgt voor maximale bescherming van iemands gegevens.

Inlogfunctie

Gebruikers krijgen na het ophalen van hun identiteitskaart ook een pincode die, na activatie, gelinkt is aan de nieuwe identiteitskaart en voor iedere inlogpoging gebruikt moet worden.

Deze nieuwe authenticatiemethode kan gebruikt worden als een inlogmethode om extra gevoelige gegevens in te zien en te wijzigen, zoals medische gegevens.

Andere identiteitsbewijzen

Naast de nieuwe Nederlandse identiteitskaart is ook het nieuwe rijbewijs Model 2018 voorzien van de nieuwe NFC chip en is het de bedoeling dat deze ook wordt voorzien van de inlogfunctie.

De Nederlandse paspoorten worden niet uitgevoerd met deze nieuwste ontwikkeling.

Als reden geeft het ministerie aan, dat er 11 miljoen rijbewijzen en 6 miljoen identiteitskaarten in omloop zijn en maar 2.8 miljoen paspoorten. Waarbij men uitgaat van het feit dat de meeste paspoorthouders ook een rijbewijs hebben.

Wet Digitale Overheid (WDO)

Wanneer ook het rijbewijs voorzien wordt van de inlogfunctie is afhankelijk van de goedkeuring van de Wet Digitale Overheid, welke momenteel nog ter bespreking ligt bij de Eerste Kamer.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Wij werken met een innovatief totaalconcept en leveren maatwerk oplossingen aan overheden en ondernemingen, die wettelijk verplicht zijn om de leeftijd van personen, tot 25 jaar, te controleren en vast te stellen.

Documentcontrole
Leeftijdscontrole
Registratie
Verificatie
Informatie

LEEFTIJDSCANNER.NL

+31 (0) 341 750 666
info @ leeftijdscanner.nl