Strengere leeftijdscontrole per 1 Juli 2021

Met de nieuwe Alcoholwet welke na verwachting per 1 Juli 2021 in werking gaat, dienen o.a. webwinkels en bezorgdiensten die alcohol verkopen en leveren, strenger te worden op de leeftijdscontrole van aspirant kopers.

Verkopers van alcohol, ook online via internet, zijn van bestelling tot en met bezorging dan ook volledig verantwoordelijk voor een adequate leeftijdscontrole.

Verantwoordelijkheid leeftijdscontrole bij de verkopers

Dit houdt onder andere in dat de verkoper zowel bij bestelling van alcohol de leeftijd dient vast te stellen en dient de bezorger dit nogmaals bij aflevering te doen.

Daar verkopers verantwoordelijk zijn voor de adequate leeftijdscontrole dienen deze dan ook afspraken te maken met de bezorgdiensten.

Tevens dienen verkopers een geborgde methodiek en protocol op te stellen waarin de wijze van leeftijdscontrole wordt omschreven.

Leeftijdscanner.nl helpt

Leeftijdscanner.nl kan u als verkoper of bezorger van alcohol helpen met adequate leeftijdscontrole van aspirant kopers.

Door onze uitgebreide kennis op dit gebied te combineren met onze hardware- en softwarematige oplossingen kunnen wij u helpen met een geborgde leeftijdscheck, zowel online bij de bestelling als door de bezorger bij aflevering.

Meer informatie

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Wij werken met een innovatief totaalconcept en leveren maatwerk oplossingen aan overheden en ondernemingen, die wettelijk verplicht zijn om de leeftijd van personen, tot 25 jaar, te controleren en vast te stellen.

Documentcontrole
Leeftijdscontrole
Registratie
Verificatie
Informatie

LEEFTIJDSCANNER.NL

+31 (0) 341 750 666
info @ leeftijdscanner.nl